Bezig met het laden van Evenementen

BE! Workshops en Masterclasses

13 november 2022 13:30 - 16:30

Wat:

1) Workshop THEATER

We zullen trachten het begrip THEATER in kaart te brengen.
Hoe zetten we de verschillende aspecten van theater in op het podium. Hoeven we eigenlijk te spelen als attributen, muziek of gewoonweg de woorden ons werk laten doen? En als we spelen, tot in hoeverre spelen we dan iemand anders en vergeten we onszelf?
Naast al deze technische kwesties, zullen we ons ook onderdompelen in puur spelplezier via improvisatie en andere leuke, creatieve oefeningen.
Na deze 4 workshopsmomenten hebben we hopelijk samen ontdekt welke elementen van theater ons smaken en verder helpen op podium!

2) Workshop BEWEGINGSTHEATER

Speel met je lijf, de ruimte en je verbeelding. Stap mee met Mo in de wereld van het bewegingstheater.
Niet te verwarren met toneel spelen: het is een vorm van theater waarbij beweging centraal staat. Hierbij mag je gewoon zijn. Uit je hoofd, in je lijf. Daarbij leer je jezelf beter kennen en doe je wat goed voelt.

We verkennen samen wat de mogelijkheden van beweging zijn, ongedwongen en zonder oordeel voor jezelf en de ander. Als groep leren we elkaar aanvoelen en op elkaar inspelen, vertrekkend vanuit viewpoints. Met behulp van verbeelding en improvisatie creëren we scènes waarbij de focus vooral ligt op plezier.

Heb je zin om te bewegen, te creëren en te proeven van bewegingstheater? Je hoeft geen voorkennis te hebben, enkel heel veel goesting.

Wanneer:

4 zondagen van 13u30 tot 16u30
13 & 20 november en 4 & 11 december

Docenten:

Duncan Cornette:

Duncan is een fervent lezer, schrijver, film/theater kijker en boven alles een toneelspeler.
Sinds zijn 9 jaar staat hij elk jaar op de planken. Via zowel gezelschappen (LunaJong) als opleidingen (MUDA, SKI Gent, LUCA-Drama). Na een twee-jarig avontuur aan het Ugent (Kunstwetenschappen) volgt hij nu een academische opleiding tot speler/maker te Leuven.
Trouwe BE’ers zullen hem herkennen als de regisseur van de ateliers of de regieassistent van de showgroep. Nieuwe BE’ers zullen hem snel genoeg leren kennen als een echte theater en kunstliefhebber

Mo Dewaele:

Mo is een creatieve, gevoelige bezige bij die een sterk gevoel voor rechtvaardigheid heeft. Woorden en beweging zijn voor haar een middel om haar gevoelens te uiten.

Mo studeerde af in 2018-2019 aan het Secundair Kunstinstituut Gent in de richting woordkunst-drama, daarna ging ze naar Denemarken waar ze in 2021-2022 als producing, performing artist een diploma behaalde aan de theateropleiding van Højskole Snoghøj.
Momenteel is ze lid van schrijverscollectief De Letterzetter, Kortrijk

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Share This Event

  • Deze evenement zijn geslaagd.

Details

Datum:
november 13
Tijd:
13:30 - 16:30
Cost:
€20,00 – €80,00
Evenement categorie:

Locatie

De Poel, Gent

Organisator

BE!Musical