Drama

Gijs De Corte

Gijs De Corte (19/06/1999) kwam op 7-jarige leeftijd terecht in de musicalwereld. Dat was de aanleiding tot een professionele opleiding hedendaagse dans en daarna musical aan de MuDa Kunstencampus. Na 4 jaar verliet hij Gent voor Antwerpen en ging daar woord-muziek studeren aan de! Kunsthumaniora.

In augustus 2017 startte hij zijn opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Gijs kreeg drama- en toneellessen van Hajo Bruins, Elsie de Brauw, Adelheid Roosen, Shariff Korver, Ingrid Wender, Mandela Wee Wee, Sadettin Kirmiziyüz, Alwin Pulinckx, Xander van Vledder, Antoine van der Auwera, Els Callant, Braam Verreth, Michiel De Meyer, etc. Zangles kreeg hij o.a. van Kyra Bouourgagne, Kyra Cuypers, Elisabeth Herman, Helena Maes, Michiel De Meyer, etc. 

Op 9-jarige leeftijd acteerde Gijs voor het eerst voor de camera in ‘De Pretshow’ (Ketnet). Hij werd stemacteur bij Studio C en verleende zijn stem aan oa. Uitgeverij Van In. In 2018 stond hij tijdens het Opera Forward Festival in De Nationale Opera te Amsterdam met de voorstelling ‘To Plant Again’. Hij is op dit moment als acteur te zien in de documentaire van Mona van den Berg: “Samen Tegen Mensenhandel”.

Daarnaast geeft Gijs al enkele jaren zijn passie en expertise door aan jongeren bij verschillende verenigingen in Vlaanderen.