Drama

Gijs De Corte

Gijs De Corte kwam op 7-jarige leeftijd terecht in de musicalwereld. Dat was de aanleiding tot een professionele opleiding Hedendaagse Dans aan de MuDa Kunstencampus. Na 3 jaar veranderde hij van richting en koos ervoor musicalzang te studeren. Het volgende jaar verliet hij Gent voor Antwerpen en ging Woord-Muziek studeren aan de! Kunsthumaniora. In augustus 2017 startte hij zijn opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Hij kreeg acteerlessen van oa. Elsie de Brauw, Adelheid Roosen, Shariff Korver, Ingrid Wender, Mandela Wee Wee, Sadettin Kirmiziyüz, Alwin Pulinckx, Xander van Vledder, Antoine van der Auwera, Els Callant, Braam Verreth, Michiel De Meyer, etc.
Zangles van Kyra Cuypers, Elisabeth Herman, Helena Maes & Michiel De Meyer. Song-writing van Sam Wauters & Patrick Windmolders.
Hij kreeg dansles van Rebecca Fokkema, Dieter Defurne, Gwen Hamerlijnck, Stephanie Dequin, Isabel Peeters en Miek De Vriese.

Op 9-jarige leeftijd acteerde Gijs voor de eerste keer voor de camera in ‘De Pretshow’ (ketnet).
Hij is (stem)acteur bij Studio C.

Gijs zong als solist bij het A-Koor (olv Patrick Windmolders) in de voorstelling ‘Mad World’. Hij speelde de voorbije 8 jaar in meer dan 10 musicals mee van oa. KotéKoer vzw, JTO vzw en We Want More! vzw.

Hij maakte in 2018 zijn regiedebuut met “Monsterhit, de musical”. In 2019 gaf hij drama-coaching bij de musical “42nd Street”.