Dans

Lina Boudry

Al van kinds af aan was Lina Boudry bezig met musical. Haar eerste echte stapjes in de musicalwereld was de musical Pinokkio van Studio 100 in 2006. Daarna volgden nog tal van producties waaronder ‘Peter Pan’ (Musichall),  ‘Alleen op de wereld’ (JTO), ‘Peter pan’ (Koté Koer), Seussical (Koté Koer), ‘Muerto’ (Ixx Pharma) en ‘13’ (JTO), … Ook had ze het geluk mee te mogen spelen in een theaterstuk waarmee ze toerde door Europa en zelfs mocht optreden in Melbourne, Australië. Verder mocht ze al eens een rolletje spelen in ‘Fit Naar School’ en was ze te zien in een reclame spot van Belgacom.

Als kind was ze altijd te vinden op de muziekschool, in de dansles, of op de turnles. Toen Lina 14 jaar was heeft ze bijna de volledige schoolmusical gechoreografeerd.

Lina studeerde woordkunst-muziek in de!Kunsthumaniora te Antwerpen en vervolgens ook een zevende jaar musical. Nu studeert Lina kleuteronderwijs aan de Artevelde hogeschool, zo kan ze haar passie voor kinderen en lesgeven helemaal ontplooien.