Over ons

Wie zijn wij?

Welkom bij BE, een musicalvereniging met een hart voor musical, verhalen en kinderen. Wij maken kleine musicals met een grote missie en organiseren daarnaast musicalstages voor kinderen in de zomer.

Hiervoor werken we samen met enthousiaste musical-hogeschoolstudenten, professionele acteurs, actrices, muzikanten en lesgevers en beschikken intussen over meer dan 20 jaar ervaring in ons vakgebied.

BE! geeft kinderen vanaf 6 jaar de mogelijkheid om elke zondag hun musicalvaardigheden verder te ontwikkelen en te ontplooien in een professioneel kader. Ons uiteindelijk resultaat laten we zien in de schitterende MINARD Schouwburg te Gent.

Op deze zondagse lessen gaan we op zoek naar de musicalster in de kinderen en jongeren en leggen we de focus op de 3 disciplines zang, acteren en dans. In tegenstelling tot de zomer Musicalkampen gaat deze opleiding door tijdens het schooljaar (uitgezonderd de schoolvakanties) en wordt er dieper ingegaan op deze 3 disciplines.

Door het gevarieerd aanbod zal je je nooit vervelen en met nóg meer durf en présence op de planken staan en dit alles met prachtige kostuums & een wervelend decor.

Alle lessen gaan door in de Kunstacademie De Poel te Gent – in de Poel 17.

Wat mag je van ons verwachten?

Professionele begeleiding

Bootcampweekend all inclusive in februari

Individuele opvolging van iedere deelnemer bij de vocal & confidence coach

Een lessenpakket dat alle talenten in jezelf tevoorschijn brengt

Workshops over Acteertechnieken & Improvisatie

Een BE’S Voices optreden

Een kerstfeestje met zang van onze cast

Een pop-up Pannenkoekendag op Koopzondag in maart

Een productieweek tijdens de laatste week van de Paasvakantie in de Minard!

Professionele foto’s van tijdens de productieweek én een videocaptatie van de voorstelling.

Onze visie

Waar staan we voor?

In onze Musicalateliers krijgen de kinderen bij ons de mogelijkheid om te groeien en hun potentieel te ontwikkelen. Zonder audities of zonder talentvereisten omdat wij geloven dat elk kind zijn of haar kans verdient om te stralen op een podium.

En niet als boom of decorstuk maar elk met een solomoment. Enthousiasme, hard werk en engagement zijn waarden die veel belangijker zijn dan geboren worden met talent.

En daardoor bloeien sommige kinderen bij ons open.
Omdat we in hen geloven en niet in labels.
Bij BE géén letters of hokjes – iedereen is welkom.

We hebben kinderen die bij ons als “muurbloempjes en scharniertjes” begonnen en na enkele jaren open gebloeid zijn en nu op het conservatorium zitten of zelfs al professioneel bezig zijn. Hun betrokkenheid is hartverwarmend en het familiegevoel bij onze ateliers is fantastisch.

Waarom kiezen voor BE!?

Omdat de kinderen het verdienen, omdat elk kind op het podium mag staan als het daar zin in heeft en het elitaire van musical door via audities enkel de getalenteerden een kans te geven niet fair is. Een motto waar we achter staan en waar we ook van de Stad Gent bijval krijgen.

We bieden een pakket met alles erop en eraan. We geven les in drama, zang en lichaamsexpressie/dans. Iedere deelnemer krijgt een unieke rol in ons script.

WWM & BE!

Het verleden en het heden

Een verhaal van vertrouwen, drive en idealisme met een gedeelde passie voor musical.

Toen het straffe vrijwilligersteam achter de schermen van WWM! er na 10 fantastische en intense jaren mee wilde stoppen werd er gevreesd dat alles wat ze hadden opgebouwd verloren ging gaan.
Ook de docenten, de vrijwilligers, de ouders én alle kinderen/jongeren hoopten op een manier om toch verder te kunnen doen.

Na een stevige brainstorm besloot de toenmalige voorzitter samen met Helena Maes om WWM! een klein zusje te schenken. Want dat was WWM! – een levenswerk. Een kind.
Er werd een naam gekozen, een logo gemaakt en een BaBE-borrel georganiseerd = BE! musical was geboren!!!

BE! had het geluk dat de docenten en quasi alle kinderen van WWM mee kwamen maar ook de jaren ervaring, de kostuums, decors, de loods, materiaal, enz.. gingen niet verloren op deze manier.
Wat een geboortegeschenk!
BE! zal WWM! daar altijd dankbaar voor zijn.

Dat we kort na onze oprichting te kampen kregen met de Corona-crisis is voor onze kersverse vereniging geen sinecure geweest. Met de onvermijdelijke groeipijnen en een betreurenswaardig afscheid hier en daar zijn we nu sterker dan ooit. Hierbij geholpen door stuk voor stuk unieke mensen die ons hebben geadviseerd en gesteund. Ook onze sponsors en alle mensen die ons erbovenop hebben geholpen met Crowdfunding, ticketverkoop, en alle initiatieven zoals de Pannenkoeken-Pop-Up na ons Phishing-voorval willen we bij deze uitdrukkelijk bedanken.
U heeft BE! gered.

Maar we staan er nu – met een fantastisch team, geëngageerde ouders en enthousiaste kinderen.

Bedankt voor het vertrouwen en bedankt voor alle voorbije jaren onder de vleugels van WWM! & BE!

We hopen nog lang het verschil te mogen en kunnen maken.
Samen met jullie én vooral voor jullie.

Helena.