Helena Maes

Bestuurslid

Performances:

Over

Helena vatte haar zangstudie aan aan de Academie te Gentbrugge olv Erika Pauwels & Annemarie Rogiest. Aan het KASK behaalde ze haar Master in de Klassieke Zang bij Zeger Vandersteene & Mireille Capelle. Het daaropvolgende jaar verwierf ze haar Aggregaatsdiploma. Bij de Nieuw-Zeelandse Susan Roper volgde ze de Postgraduaatsopleiding Specialisatie Concertsolist.

Ze nam deel aan de Koningin Elisabeth Wedstrijd, zat in de halve finale van de Belvédère Wedstrijd te Wenen voor Operette, Opera & Lied én werd 1ste Laureate van het Hilda De Groote Concours.Met ‘Op zoek naar Maria’ voor VTM ging ze naar de Maria Academie te Salzburg olv Frank Van Laeck. Helena verzorgde reeds tal van concerten, recitals & ceremonieën gaande van klassiek & hedendaags tot musical, pop & jazz.

Samen met enkele straffe koppen richtte ze The Pop-Up Singers op, een sprankelend à la carte-concept. Zie www.thepopupsingers.be voor meer info. Helena werkt geregeld samen met The Cast, Showcase Entertainment, Soul15 & Divassistance op evenementen in binnen- en buitenland.

Op pedagogisch vlak is Helena docent én vakgroepcoördinator Zang aan de Kunstacademie van de Poel. Jarenlange ervaring in musicalverenigingen voor jaaropleidingen & muziekkampen zorgt ervoor dat ze een veelgevraagd Vocal Coach is met haar kenmerkend enthousiasme & typerende aanmoedigingen.

Contact:

helena@bemusical.be