19

april

42nd Street (WWM!)

De ``backstage`` musical

Speeldata
19 – 21 april 2019

Locatie
De Groenzaal te Gent

Muziek
Harry Warren

Liedteksten
Al Dubin

Script
Michael Stewart, Mark Bramble

42nd Street is de wereldbekende straat in New York waar iedereen van droomde die het wilde maken in de wereld van glitter en glamour. In de jaren twintig en dertig beleefde deze straat zijn hoogtepunt.

De musical 42nd Street speelt zich af in 1933 op het moment dat de recessie harde klappen heeft uitgedeeld. Miljoenen Amerikanen zaten zonder werk en de zogenaamde “Breadlines” behoorden tot de dagelijkse gang van zaken. Honderdduizenden zwierven door het land op zoek naar eten, werk en een dak boven hun hoofd. Dit zorgde natuurlijk voor een oplaaiende concurrentiestrijd onder alle wanhopige ensemble-spelers. Veel van deze jonge meisjes en jongens kwamen van het werkloze platteland.

Ook het naïeve meisje Peggy Sawyer uit Allentown (Pennsylvania) wordt aangetrokken door deze American Dream en komt naar New York City om auditie te doen. Ze komt terecht op de audities voor de nieuwe musical “Pretty Lady” van de legendarische regisseur Julian Marsh. Zal het Peggy lukken om een ster te worden? Geniet mee van deze musical vol met indrukwekkende tapdans, populaire musical standards en onvoorstelbare ensemble nummers!

Deze productie werd uitgevoerd door de musicalvereniging WWM! waarvan BE! het kleine zusje is.